søg her:
XpDetail Online

Udvikling Helsingør - Debat, forslag og spørgsmål

Har du spørgsmål til os ris eller ros?, så stil dem her, vi besvarer alle spørgsmål.

smilingdanmark

Tonny Parnell: jeg er bange for Kommunen taber Titusindvis af arbejdspladser allerede de kommende måneder? ?

Som jeg tidligere har nævnt regner jeg med at Detailhandlen i indre by, allerede i August er reduceret med mere end 10%, - Mange vil ikke overleve og en stor del af resten vil overveje om det herefter er en god ide at drive virksomhed i Helsingør Kommune?

smilingdanmark

Helsingør detailhandel oplever "dødskampen" lige nu, IKKE kun p.ga. coronavirus/COVID-19, men primært fordi Virksomhederne overvejer om det overhovedet er realistisk at håbe på en opretning af en virksomhed i en så erhvervsfjentlig Kommune efter coronakrisen?, - ligesom der vil være så ringe et udvalg tilbage i indre by at det er overvejende sandsynligt at Grænsekandlen. efter COVID-19 pandemien vil rykke til Hørsholm - Lyngby og Hillerød.

Indre by når hurtigt et punkt hvor den Ressourcestærke børnefamilie vælger Helsingør fra til fordel for en anden by der har bedre indkøbs og shoppingmuligheder, og investorerne til byggeprojekterne oplever at de ikke kan sælge en bolig i Helsingør, - investeringer i byen og byggeriet går i stå igen.


Udvikling
30-08-2019
Tonny Parnell

Ny teknologi kan hjælpe indre by  

Kan teknologi skabe bedre kundeoplevelser i Helsingør City?

Kan anvendelse af teknologier i byrummet og fysiske butikker tiltrække flere kunder til Helsingør?

Jeg skrev allerede i 2016 om Monitoring i indre by i forbindelse med et "Visuelt løft" .

Infostandere/vejvisere flere steder i byen. bla. krydset Sct. Olaigade og stjernegade - Bjerggade.  Der indeholder hele City Walk ruten med interaktiv søgning til næste attraktion. 

Interaktiv søgning og vejviser til pladser og torve, Hvad sker der på Axeltorvet lige nu og her, måske er der mere spændende på Simon Spies Plads lige nu, hvor finder jeg loppemarkedet, åbningstider og dage, byens åbningstider, alt på Dansk og Engelsk. 

Her kunne alle events listes, både kulturværfet, cityforeninges mærkedage osv. En liste med alle byens forretninger som interaktivt kunne søges. Hvor kan du finde den nærmeste hjertestarter i Helsingør og hvor findes nærmeste skadestue.

Parnell Byudvikling Helsingør
Flere gavlmalerier i City

Jeg har denne sommer, adskillige gange stillet mig op i forskellige gadekryds i indre by, for at betragte turistens adfærd, og der går ikke lang tid før et spørgsmål lyder "Sorry, do you speak English? - Can you tell me where I find this one and the other and how do I get there easiest?"

Mange Kommuner/byer benytter i dag digitale infostanderer ved større indfaldsveje, Århus - Esbjerg - Søndrborg mfl.
Men infostanderne i Helsingør city er tænkt som interaktive standere, hvor kun fantasien sætter grænse for brugen.

Der er stort behov for bedre skiltning og infostandere vil være en stor service for de af vores gæster der ikke følger City Walk på mobilen 

Jeg vil endog være interesseret i selv at afholde samtlige udgifter og emplementere interaktivt software med ovenstående funktioner hvis kommunen vil tillade opstilling af en testterminal på det viste sted i en periode på mindst 3 år. Mit forslag er at jeg i testperioden selv administrerer testterminalen. Dvs. jeg i perioden finder ud af prioritering,  behov og om Cityforeningen kunne være interesseret i at overtage administreringen eller komunens Turisme og eventkoordinator vil være bedre egnet til den fremtidige drift og vedligeholdelse.

Brugen af Infoterminaler
Her kan man forstille sig alt, lige fra Kommunal info service, hjertestarter i området og er hjertestarteren tilgængelig lige nu og her, Lægevagt, skadestue, alarmcentralen, turistforeningen, læg Kommunens paarkerings APP ned på infostanderne, forespørg på hotelbooking, hvornår sejler næste havnerundfart, ect ect.

 Hvis Kommunen indfører betalt parkering, kan terminalerne benyttes til indtastning af nummerplader og billetløsning med kortbetaling Bro Bizz eller mobile pay. Turisten der lige er stået af bussen ved kronborg kan vælge at gå på shopping i indre by,  gå "Elsinore City Walk ruten" eller hurtigt finde vej til det nærmeste loppemarked, attraktion osv.. Alle Restauranter kan lægge Menukort på infoterminalen og turisten kan vælge at spise på "Madmarkedet" eller nyde en god frokost på de mange restauranter i byen. Der er GPS i infoterminalen og et nødopkald skal ikke forklares med navn og adresse, men går lige igennem til nærmeste redder. - - Interaktive Infostandere vil være meget trykhedsskabende og kan redde liv. Alene ved hjertestop derved at hjælpen er fremme på nogle få minutter. det er KUN fantasien der sætter grænsen.  - Man kunne forestille sig at mange i Helsingør der kan yde førstehjælp lod sig registrere og ved ildebefindende eller hjertestop vil de enkelte infoterminaler vide hvor nærmeste førstehjælp findes, om en person, læge, brandmand, sygeplejerske, ambulancefører, politimand, kan/vil assistere i sin fritid, og samtidig ved, eller denne person får anvist nærmeste tilgængelige hjertestarter mellem dennes GPS koordinater og nødhjølp opkaldet. Det kan redde liv.

Det kan både være bedre kundeoplevelser grundet en bedre leveret service i butikkerne ud fra monitorering af kundernes adfærd, eller det kan være bedre kundeoplevelser relateret til anvendt teknologi i det fysiske rum.

Specielt i Helsingør har der efter Kommunen har reduceret Lysstyrken/Lux til det halve været totalt mennesketomt efter butikkerne lukker allerede kl. 17:00 - 17:30 i indre by. Dette skyldes utrykhed efter flere voldelige episoder der er gået ud over sagesløse personer.  Indfostandere vil skabe mere liv udenfor butikkerne åbningstider fordi fordi infostanderne har nødopkald og er tryghedsskabende.

Der kunne udvikles en App  der havde nøjagtig samme oplysninger som infostannderen og man kunne forestille sig at de enkelte detailforretningeri byen kunne blive enige om altid at have et timetilbud/dagtilbud på stanneren. ?  De enkelte restauranter kunne annoncere med et slagtilbur på en død mandag aften.? - - - På den måde vil alle i Helsingør føle sig mere forpligtet - / - eller lokket til at handle i lokalområdet.

Det er en formodning, at infostandere i indre by vil bidrage til at gøre den fysiske del af handels- og servicevirksomheder mere konkurrencedygtige i forhold til at kunne give tryghed og bedre oplevelser til kunderne, således detailhandlen stadig kan eksistere om fem år og ikke bliver udkonkurreret af udenlandske webshops, der stormer ind over Danmark´s grænser.

Detailhandlen er en branche under pres

Handels- og servicevirksomhederne står over for en stigende digitalisering der  presser de mindre virksomheder, og de fysiske butikker presses på deres eksistensgrundlag på grund af den stigende e-handel og ikke mindst grundet e-grænsehandlen.

Både regeringens vækstplan for digitalisering af dansk erhvervsliv og Danmarks Vækstråd udpeger detailhandlen som en branche under pres.

Detailhandlen er også en branche, hvor der kan realiseres store samfundsmæssige gevinster, hvis man via intelligent digitalisering og dataudnyttelse formår at udnytte de urealiserede potentialer i branchen, hvilket kunne være en bedre dataudnyttelse i de fysiske butikker i forhold til at imødekomme kundernes behov.

Læs her om anbefalinger til fremtidens detailhandel fra Erhvervsakadamiet


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

FAQ Udvikling SupportPage: 1
[1] 2 3 >
23-09-2022


Den private Dansker får "EN HJÆLPENDE HÅND" på 100 kr. pr. md.
Alle private råber "Afskaf moms og afgifter på El"
Mange partier (røde som blå) ser ud til at være enige og der er nu landet en aftale der giver hver Dansker en rabat på elafgiften, ca 62 øre pr. KWh i ½ år.
Svarende til at hver Dansker får en rabat til Elregningen på ca, kr. 496,- i 2 kva....
Udvikling Den private Dansker får "EN HJÆLPENDE HÅND" på 100 kr. pr. md.

20-09-2022


Mette Frederiksen Drukner Danskerne i skat
Det er de høje El og gaspriser der skaber prisstigninger og inflation Men Mette er glad fodi energipriserne himmelflugt = Skattestigninger....
Udvikling Mette Frederiksen Drukner Danskerne i skat

19-09-2022


Hvad vil regeringen gøre for at redde Dansk produktion. ?
Alle private råber "Afskaf moms og afgifter på El" - Mange partier (røde som blå) ser ud til at være enige MEN - -....
Udvikling Hvad vil regeringen gøre for at redde Dansk produktion. ?

16-09-2022


Grønland kan levere CO2 emissionsfri energi
Grønland kan levere - Guld - Kobber/superledere - CO2 emissionsfri energi, EL og alle Power to X produkter, Uran - Thorium - Kisel - Nikkel - Malm - Platin - Diamanter. mfl.....
Udvikling Grønland kan levere CO2 emissionsfri energi

30-06-2022


Min tid som IVÆRKSÆTTER
Jeg er "pensioneret" iværksætter og er efterhånden meget tyndhåret efter de mange - mange gange jeg har slidt håret af mig selv i ærgrelser - hovedet mod en mur - ligegyldighed og ligefrem myndigheders afvisning fordi ingen i administrationen....
Udvikling Min tid som IVÆRKSÆTTER

31-03-2022


Digital Korruption - RUSLAND ?
Også i Helsingør Kommune udøves DIGITAL KORRUPTION for at opnå magt.....
Udvikling Digital Korruption - RUSLAND ?

30-03-2022


CO2 Emissionsfri energi er mulig HVIS.....
Hvis kul, olie og gas inden 2050 skal erstattes af grøn Vindmølle energi, skal vi etablere 15-20 gange flere og langt større vindmølleparker....
Udvikling CO2 Emissionsfri energi er mulig HVIS.....

09-03-2022


Er MÆRSK og POWER TO X Danmark´s redning
Der er intet der styrker sammenholdet som en fælles fjende ? - Det var også det fremtrædende budskab efter drøftelser mellem den Danske og Norges statsminister og efterfølgende pressemøde i dag den 9. Marts 22 kl 13:30....
Udvikling Er MÆRSK og POWER TO X Danmark´s redning

17-04-2021


Helsingør Kommune har opløst Visitnordsjælland
Turistindustrien i Helsingør Kommune lider voldsomt efter Bennedikte Kiær og Anette Sørensen er blevet uvenner.....
Udvikling Helsingør Kommune har opløst Visitnordsjælland

24-10-2020


WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM
MÆRSK er nu allerede gået ind, og sammen med Ørsted og Haldor Topsø vil de lægge sig i front for det Danske Energinet med Bunkers aktivitet i Helsingør....
Udvikling WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM

13-09-2020


Power To X og Danmarks fremtid
Power To X - Danmarks guldæg Power-to-X (PtX) bliver et afgørende element i omstillingen fra fossile brændsler.....
Udvikling Power To X og Danmarks fremtid

03-09-2020


Gigantisk virksomhedsflugt venter Helsingør
Så er Helsingør Kommune igen på vilde afveje for skatteborgernes penge!....
Udvikling Gigantisk virksomhedsflugt venter Helsingør

25-06-2020


Helsingør ude i nye vilde planer for skatteborgernes penge.
Vi erindrer Biogas eventyret der kostede skatteborgerne over 400 Mio. - - se på det spritnye Flisfyr som koster skatteborgerne over 1 Mia, - Biogasfyret producerede aldrig en eneste km3 Gas og det nye flisfyr kommer aldrig til at producere en eneste MWH.??....
Udvikling Helsingør ude i nye vilde planer for skatteborgernes penge.

23-03-2020


Det er lidt for sent at udvise Erhvervsvenlighed
Det er MEGET sent du nu tænker på erhvervslivet.? - - Måske for sent. - jeg er bange for Helsingør Kommune taber Titusindvis af arbejdspladser allerede de kommende måneder....
Udvikling Det er lidt for sent at udvise Erhvervsvenlighed