søg her:
XpDetail Online

Udvikling Helsingør - Debat, forslag og spørgsmål

Har du spørgsmål til os ris eller ros?, så stil dem her, vi besvarer alle spørgsmål.

smilingdanmark

Tonny Parnell: jeg er bange for Kommunen taber Titusindvis af arbejdspladser allerede de kommende måneder? ?

Som jeg tidligere har nævnt regner jeg med at Detailhandlen i indre by, allerede i August er reduceret med mere end 10%, - Mange vil ikke overleve og en stor del af resten vil overveje om det herefter er en god ide at drive virksomhed i Helsingør Kommune?

smilingdanmark

Helsingør detailhandel oplever "dødskampen" lige nu, IKKE kun p.ga. coronavirus/COVID-19, men primært fordi Virksomhederne overvejer om det overhovedet er realistisk at håbe på en opretning af en virksomhed i en så erhvervsfjentlig Kommune efter coronakrisen?, - ligesom der vil være så ringe et udvalg tilbage i indre by at det er overvejende sandsynligt at Grænsekandlen. efter COVID-19 pandemien vil rykke til Hørsholm - Lyngby og Hillerød.

Indre by når hurtigt et punkt hvor den Ressourcestærke børnefamilie vælger Helsingør fra til fordel for en anden by der har bedre indkøbs og shoppingmuligheder, og investorerne til byggeprojekterne oplever at de ikke kan sælge en bolig i Helsingør, - investeringer i byen og byggeriet går i stå igen.


Udvikling
17-08-2019
Tonny Parnell

Helsingør og Helårsturisme  

HELÅRSTURISME HELÅRSAKTIVITETER I HELSINGØR

NIRAS lavede i 2006 en rapport for Visit Danmark, det peger på Helsingør - Gribskov som potientiale til helårsturisme, (godt nok forældet nu) men det må Helsingør heller ikke glemme, og Helsingør skal være attraktiv HELE året

Julemarked på Julemarked HelsingørAxeltorv
Et attraktivt Julemarked er noget der trækker Kunder til byen, her skal gøres en indsats. - desværre er Cityforeningen, som står for julemarkedet i dag, alt for svag til at løfte denne opgave. - - også her fokuserer Cityforeningen på at arrangementet i sig selv skal være overskudsgivende, og det bliver det aldrig.

Julemarkedet og dette arrangement er en opgave for Vækst & Viden, - et nyt  "TURIST & HANDELSRÅD" støttet af Kommunen ca.350.000 og så skal man have en langt større forretningsmæssig tankegang omkring projektet. - - Hvis selve julemarkedet give 400.000 i underskud, skal man tænke på at effekten har været 5 - 10 arbejdspladser i perioden, 3 - 4 Mio ekstra på bundlinjen i detailhandlen hvoraf der betales ca. 800.000 i skat til Kommunen.

Skøjtebane Helsingør Jeg hørte for nogle år siden, da vi havde det Tyske julemarked med skøjtebane og karruseller, - - at julemarkedet havde været en bragende fiasko med ca, 285.000 i underskud.? - sikke noget SLUDDER, Det var en bragende succes med ca. 800,000 ekstra i byens kasseapparater og 350.000 ekstra i virksomhedsskat til kommunen og 10-15 arbejdspladser i perioden. (det er muligt Kommunen skal yde et tilskud ca. 300.000, men der komme minimum ca. 350.000 tilbage i skatter til Kommunekassen, - alså positiv effekt på Kommunens økonomi.)

Skøjtebane von Scholtens ravelin:

Parnell Byudvikling Helsingør

Helårsturisme betinger at Helsingør er attraktiv hele året, - vi har ingen lokkende skibakke med lift, men vi kan etablere en skøjtebane.

En skøjtebane koster ca, 2,5 Mio. + evt. jordarbejde, årlige driftsudgifter ca. 500.000

Underlaget til en Skøjtebane skal være helt plan, og Axeltorv er måske ikke den mest egnenede placering idet det nye torv ikke er helt plan, men i vinterhalvåret mangler der også aktiviteter omkring det nye kulturhus, og Café pladsen foran er så vidt jeg ved helt plan og man kan her, med fordel udnytte overskudsvarme fra kompressorerne til opvarmning af Kulturhuset og derved spare udgifter til strøm, som i så fald vil falde til ca, 100 - 150.000 årligt. en skøjtebane på von Scholtens ravelin kunne også være aktuel. - Se en rapport fra Kalundborg, som meget godt kan overføres til Helsingør  Får vi en P-kælder bag det gamle rådhus, kunne en skøjtebane også etableres her i vintermånederne,?

Vi investerer 104 Mio. i Kultur,? - Hvis vi tager 0,5% af Kulturbudgettet til drift af en skøjtebane, tror jeg vi vil få 100 gange mere kultur ud af den samme investering.
En skøjtebane på von Scholtens ravelin kunne være permanent og driftudgifterne ville kun være den strøm der bruges i de 3-4 vintermåneder skøjtebanen bruges

Du får IKKE meget traditionelt kultur ud af en investering på ½ Mio. - men en Skøjtebane vil fornøje 100 gange flere borgere i 100 gange flere timer ved samme investering, og så vil det styrke helårsturismen i Helsingør.

Wienerbal og andre aktiviteter på Kronborg Slot / Marienlyst SlotWienerbal på kronborg slot

Ærgerligt at Wienerbal på Kronborg Slot ikke blev nogen større succes, (hvad skete der?) den kunne være god at "Brande" Helsingør på, og videreudvikle med lignende events, - - Danmark har verdens dygtisgste kok, Rasmus Kofoed, - Verdens bedste restaurant noma, og i øvrigt masser af Michelin-kokke. - Danmark "Brander" sig på H. C. Andersen, som i øvrigt har haft sin skolegang i Helsingør. - - Selvfølgelig skal H. C. Andersen´s Historie fortælles i/på Hamlet´s Trail ruten, men såvel verdens bedste kok, som verdens bedst restaurant noma, er et kæmpe aktiv i promotion øjemed og det, sammen med den nordiske madkultur. Helsingør kunne "brande" sig på en sublim oplevelse på Kronborg, med verdens bedste kokke,? - -

Dining at Hamlets Castle Elsinore DenmarkEn ekstravagant oplevelse på Hamlet´s Castle

I første omgang, med en aften om  måneden, hvor vores allerdygtigste mesterkokke kreerer en udsøgt middag på Kronborg med ædle vine, levende lys og al den hygge og UHYGGE vi nu kan finde frem fra Kronborgs gemmer, - et par anekdoter i Shakespeare forklædning under middagen, og afslutte med Wienervals.?- - - en oplevelse du ellers ikke kan købe dig til - - - - Et sådan månedligt arrangement med stjernekokke mener jeg vil være økonomisk bæredygtigt i sig selv hvis lokaliteterne stilles til rådighed af Kronborg.  Hvis ikke vi går på kompromis  men arrangerer  Danmarks allerdygtigste michelin kokke vil en kuvertpris med vinmenu på 4 - 6.000 ikke være afskrækkende, men så skal vi også have optegnet en Helikopter landingsplads ved Kronborg og fri havneplads for Yachter over 10m.  (måske noget for Elsinore Wedding at arbejde med)

Marienlyst Slot

Marienlyst Slot HelsingørNår du rejser ud i verden, hvadenten det er grupperejser, krydstogt eller charter, er der ofte arrangeret en dag der slutter med lokal opvisning, eller en fortælling om destinationen, - - vi kunne sige meget positivt om Helsingør, og når vi nu "Brander" Helsingør på kultur, - Hamlet´s castle på shakespeare og Wienervals, kunne vi måske sige et par anekdoter i Shakespeare forklædning under middagen, eller lidt om H. C. Andersen, som boede og havde sin skolegang i Helsingør, og afsluttet med Wienervals. - - Et sådan arrangement kunne udføres på Marienlyst Slot.
Et sådan arrangement vil ikke være økonomisk bæredygtigt, men man kunne forestille sig at Helsingør i Branding/promotion øjemed, på bestilling, solgte en samlet (evt. guidet) oplevelsespakke, eventuelt over et par dage, med de aktiviteter og oplevelser vi nu kan tilbyde, afsluttende med middag på Marienlyst Slot. - - Vi er i stand til at sammensætte en "oplevelsespakke" sommer og vinter, og det kunne styrke helårsturismen.

Lystfiskerture og Havfiskeri på ØresundFisketure Helsingør

Helsingør har mange aktiviteter for helårsturister, en af dem er havfiskeri fra/med turbådene i Helsingør havn. De Lystfiskerbåde vi har i Helsingør er et stort aktiv for byen, det bør Helsingør "Brande" mere. Havfiskeri er en unik attraktion der i mange år har været overset.(specielt Tyske turister er vilde med "Angel turen")

Fiskerbådene/turbådene tiltrækker Ca. 18.000 turister hvert år, og har sesson i perioden slut august til Medio Marts. herudover har Nordsjælland en bred vifte af fiskemuligheder og Put and Take fiskedamme. - - Lystfiskeri er en aktivitet for alle, ung og ældre børn og kvinder - hele familien - hele året. 

Flere sommer og feriehuse langs kysten - til helårsturisme

Helsingør nye "TURIST & HANDELSRÅD" skal aktivt koordinere sommer og ferihus udlejningen i Nordsjælland med mere vægt på helårsturisme, og promovere dette GLOBALT, NATIONALT OG LOKALT

Udvikling af Svingelport med større udvalgsbutikker og overdækket handelsstrøg vil også tiltrække flere Helårsturister og står tilbage som en "fællesnævner".

Vi kan fremvise en midelalderby der er så godt som uberørt af udviklingen siden sundtoldens tid, men det er ikke nødvendigvis positivt set med en opjektiv tilgang til turismeudvikling.  - - - uanset om vi har en uberørt midelalderby, kan vi ikke af den grund trække turister til Helsingør hvis ikke der er bekvemmelige shoppingmuligheder. Det er derfor nødvendigt at udvikle/opdatere indre by til de krav den moderne turist nu engang har.

Er byen kedelig og i forfald uden shoppingmuligheder, vender turisten ryggen til og opfatter destinationen "Helsingør" som uinteressat overnatningsby.

Dette indslag er lagt på nettet den 31.01.2014 men er senere tilrettet med henvisninger til senere detailhandelsanalyse og uddrag fra samme

senest opdateret den 19/03/14


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv
Tonny Parnell 30-08-2019 10:50:56
11 enig8 uenig
cal1cal1

Drastisk fald i Turismen

Fra Marts til Juni 2019 er turismen (overnattende gæster) gået tilbage med næsten 10% i forhold til samme periode 2018.

Er det Visitnordsjælland´s nye strategi der har slået bunden ud af turisme udviklingen i Helsingør kommune. ? ?

Nu skal turismen have et løft siger Annette Sørensen ? - Hvem er de aktører du omtaler, der ikke kan se sig selv i det brand Helsingør hidtil har kørt ? Det ser ud til din strategi virker lige modsat, og i stedet for et løft, er turismen i Helsingør siden Marts 2019 nu i frit fald ? - - Vi har aldrig før set et så voldsomt fald i interessen for Helsingør, så pludseligt og på så kort tid ? ? - en konkret tilbagegang på 14.936 overnatninger på kun 4 Mdr.? . Jeg tror lige du skal tjekke om den omlagte strategi virker modsat Annette ?


.

FAQ Udvikling SupportPage: 2
1 [2] 3 >
10-03-2020


Helsingør erhvervsvenlighed 2019 fra Dansk Industri
Hvorfor forholder du dig ikke til Di´s erhvervsundersøgelse ? -den er retvisende og den forholder vi andre os til. - - er du betrykket ved Helsingør erhvervsvenlighed,? - det bør borgmesteren nemlig være.....
Udvikling Helsingør erhvervsvenlighed 2019 fra Dansk Industri

20-02-2020


Store udfordringer for den fysiske butik
Detailmarkedet er i en rivende udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til butikkerne, samtidig med, at de i stigende grad vælger at handle på Internettet. En udvikling der sætter de fysiske butikker under pres.....
Udvikling Store udfordringer for den fysiske butik

19-02-2020


Borgmesteren sælger Helsingør´s eneste mulighed for udvikling
Den Radikale Christian Holm Donatzky´s dræbende ide om uddannelsesinstitutioner i indre by dukker nu op igen. Donatzky udnytter Borgmesterens svage punkt og afpresser Borgmesteren ved mediekorruption.....
Udvikling Borgmesteren sælger Helsingør´s eneste mulighed for udvikling

31-01-2020


ÅBENHED OG DIGITALISERING MODVIRKER DIGITAL KORRUPTION
Vi har nu tre gange inden for et år, set kommunen og specielt det borgmæsterbærende parti og Borgmesteren selv ligger under for for den samme gruppe som nu står bag tidligere massive mediepres....
Udvikling ÅBENHED OG DIGITALISERING MODVIRKER DIGITAL KORRUPTION

27-12-2019


HELSINGØR ER ET IT MØRKELAND DER I DEN GRAD SKAL OPGRADERES.
Helsingør satser på kultur og turisme, men har KUN EN internet portal og det er kommunens officielle, som ikke burde være en reklamesøjle,(jeg skal skynde mig at sige at det er fint så længe vi ikke har andre) men der bør være andre der er stærkere på det område. Turistkontoret er nedlagt og hedder ....
Udvikling HELSINGØR ER ET IT MØRKELAND DER I DEN GRAD SKAL OPGRADERES.

22-12-2019


Den blåfinnede tun tilbage i Øresund
Stimer af kæmpefisk har i stigende grad Skagen om styrbord. Den blåfinnede tun er efter årtiers fravær i stor stil vendt tilbage for at jage sildefisk og makreller i Øresund, til sportsfiskernes store glæde....
Udvikling Den blåfinnede tun tilbage i Øresund

07-12-2019


Er det menneskeskabte klimaforandringer eller er det bare hysteri
Er klimaforandringerne menneskeskabte eller er det bare en naturlig cyklus der har pågået i 4,5 Mia. år ?....
Udvikling Er det menneskeskabte klimaforandringer eller er det bare hysteri

26-10-2019


SORT - SORT - Alt for mange turister i København
Som forretningsdrivende i Helsingør, der oplever en TOTAL DØD by med under 10 mennesker og tomme gader der råber til hinanden i samme tidsrum, kan man kun forbande Københavnernes klagesang om for mange turister....
Udvikling SORT - SORT - Alt for mange turister i København

25-10-2019


Sct John´s Tropical Islands Resort
Den næste generation af flydende tropiske ferieresorts har formentlig deres egen SOL med....
Udvikling Sct John´s Tropical Islands Resort

21-10-2019


Skal Helsingør etablere ny krydstogtkaj
Bølgerne går højt i debatten om en eventuel krydstogtkaj? - Der er ingen tvivl om at en ny Krydstogtkaj i Helsingør, med tiden vil blive velbesøgt, Måske endda med ventende skibe på reden fordi vi ikke har mulighed for at bygge et kajanlæg der er stort nok til mere end to af de moderne krydstogtskib....
Udvikling Skal Helsingør etablere ny krydstogtkaj

11-09-2019


Helsingør Flis varmeværk skader klimaet mere end kulfyrede værker
Afbrænding af biomasse er langt fra så CO2-neutral, som Forsyning Helsingør bilder os ind, og det gælder i særdeleshed flis og træpiller.....
Udvikling Helsingør Flis varmeværk skader klimaet mere end kulfyrede værker

30-08-2019


Ny teknologi kan hjælpe indre by
Kan anvendelse af teknologier i byrummet og fysiske butikker tiltrække flere kunder til Helsingør?....
Udvikling Ny teknologi kan hjælpe indre by

07-08-2019


Hvorfor kan Helsingør ikke tiltrække "Long Term turister"
Er detailhandlen og Helsingør indre by bare ikke udviklet / moderniceret siden H. C. Andersen forlod Helsingør i 1829 ?....
Udvikling Hvorfor kan Helsingør ikke tiltrække "Long Term turister"

07-03-2019


New role of stores in the digital age
How to remain relevant if stores have played out their role in the....
Udvikling New role of stores in the digital age

04-02-2019


Hvem malker Guldkalven
Kommunen tror UDVIKLING NORD er en detailhandelsforening ? ? ....
Udvikling Hvem malker Guldkalven